Fikret Abdić Foto: Printscreen/Facebook/Laburistička Stranka BiH

Fikret Abdić, gradonačelnik Velike Kladuše i osuđenik za ratne zločine obratio se javnosti nakon, kako je rečeno iz njegove stranke, "sinoćnjeg pokušaja hapšenja".

Pročitajte još:

U postu na Fejsbuku je rekao kako mu je savest mirna i da sve što radi, „radi organizovano, na dugu stazu i kvalitetno“. Dodao je da čini veliki napor „da u pravom smeru pokrenem aktivnosti na području Velike Kladuše“.

Abdić je govorio i o svom zdravlju, godinama, načelničkim akivnostima, aferama i drugim temama. Kazao je da je jači od svih pritisaka.

Iz njegove stranke je, pak, saopšteni da su sinoć službenici SIPA-a „u večernjim satima pokušali da uhapse Abdića“.

„Celokupna sinoćnja situacija nije jasna nikome ko je bio deo ove priče, s obzirom da su službenici spomenute policijske agnecije prvo došli s naredbom da privedu Fikreta Abdića, a potom naprasno prekinuli akciju bez ikakvog detaljnijeg objašnjenja. Tokom akcije, Abdić je odbijao da krene sa policijskim službenicima bez prisustva svoga advokata, ali i dalje nije jasno da li je to razlog zbog kojeg je obustavljena procedura izvršenja hapšenja“, navode iz ove stranke.

Laburisti takođe dovode u pitanje informaciju da je za Abdićem, na zahtev Interpola Zagreb, raspisana crvena poternica.

„Sve to što se dešavalo proteklog dana može se okarakterisati kao incident jer takva neuvezanost pravosuđa i slaba koordinacija onih koji izdaju naredbe i onih koji ih izvršavaju, sramotan je poraz celog pravosudnog sistema“, naveli su iz Laburističke stranke.

BONUS VIDEO: Hapšenje trojice osumnjičenih za krivično delo prinude

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram