Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije imao je blago povišenu temeperaturu, ali nije pozitivan na koronavirus i nalazi se u samoizolaciji, saopštila je informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke, nakon pisanja pojedinih medija, koji su tvrdili suprotno.

U saopštenju Eparhije budimljansko-nikšićke se navodi da je Joanikije u samoizolaciji u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru te Eparhije.

„Sa obzirom na medijske napise koji su večeras izazvali veliku zabrinutost vernog naroda, želimo da ovim putem izvestimo javnost o zdravstvenom stanju Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija“ navodi se u saopštenju i dodaje:

„Nakon opsežnog fizikalnog pregleda i laboratorijskih nalaza, lekari su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama. Nakon ordinirane simptomatske terapije (lekovi za obaranje temperature i vitamini) vladika nema povišenu telesnu temperaturu i oseća se dobro. Za sutra je planirana dalja dijagnostika (skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus – PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na COVID 19). Episkop je pod budnim nadzorom lekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje“.

Kako dalje stoji u saopštenju, nakon ordinirane simptomatske terapije (lekovi za obaranje temperature i vitamini) vladika nema povišenu telesnu temperaturu i oseća se dobro. Za sutra je planirana dalja dijagnostika (skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus – PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na kovid 19).

Episkop je pod budnim nadzorom lekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje.

„Pozivamo javnost da se o zdravstvenom stanju Episkopa informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske“ zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, pojedini mediji objavili su i da je mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić, pozitivan na koronavirus. Međutim, on je to demantovao na svom zvaničom Tviter nalogu i napisao „da su u pitanju neistine“ i „da tako nešto ne bi krio od javnosti“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar