Foto: Maxym Marusenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / UPI / Alamy / Alamy / Alexander NEMENOV / Sergei BOBYLYOV / AFP / Profimedia,

Nekoliko eksplozija danas je ponovo odjeknulo Kijevom, potvrdili su tamošnji zvaničnici.

Vest o tome su prvo javili novinari koji izveštavaju iz glavnog grada Ukrajine.

„Upravo sam čuo dve eksplozije u centru Kijeva. Zvučalo je kao protivvazdušna odbana“, napisao je Kristofer Miler, dopisnik FT-a.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Roman Hrytsyna

Ovo je potvrdio i šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak, koji kaže da su eksplozije odgovor na dešavanja na samitu G20.

„Rusija je odgovorila na moćan govor Zelenskog raketnim napadom. Da li neko zaista veruje da Kremlj želi mir? Ali, na kraju, teroristi uvek gube“, napisao je Jermak.

Samit G20 koji se trenutno održava na Baliju predstavlja još jednu noćnu moru za Rusiju i njenog lidera Vladimira Putina.

Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Nakon neprijatnog sastanka koji je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov imao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, nevolje za Rusiju su nastavile da se nižu.

Naime, na ovom samitu dogovorena je zajednička deklaracija svih zemalja u kojoj se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu i poziva na prekid rata.

POGLEDAJTE JOŠ:

Iako je Lavrov verovatno očekivao da će tradicionalne saveznice Rusije – Indija i Kina, da se suprostave ovom potezu, to se nije desilo.

Ove dve zemlje počele su da se distanciraju od rata u Ukrajini, za koji se u nacrtu rezolucije na samitu G20 navodi da je izazvao nesagledivu ekonomsku štetu u celom svetu.

Sva najnovija dešavanja možete pratiti u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Nesuglasice na samitu G20: Lavrov odogovorio Zelenskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar