Sefik Dzaferovic
Šefik Džaferović Foto:N1

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, danas je telefonom razgovarao s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o napadima i zastrašivanju bošnjačkog stanovništva posle nedeljnih izbora u Crnoj Gori, saopštio je Džaferovićev kabinet.

„Predsednik Đukanović je s razumevanjem prihvatio apel predsedavajućeg Džaferovića i izneo uveravanje da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umesto straha razvio osećaj sigurnosti“, preneto je u saopštenju.

Dodaje se da je Đukanović ponovio opredeljenje za odbranu temeljnih vrednosti i dostignuća Crne Gore, pre svega njene stabilnosti, multietničnosti, evropskog puta i članstva u NATO-u.

Džaferović je rekao da put Crne Gore trasiran pod vodstvom Đukanovića nema alternativu i dodao da je budućnost zemalja regiona „u evroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima“.

Podsećamo, podgorički mediji pisali su da su pristalice opozicionih stranaka koje imaju većinu za formiranje vlasti demolirali tokom slavlja u Pljevljima više objekata čiji su vlasnici građani islamske veroispovesti, a dva muškarca su napadnuta, dok je danas u Pljevljima oštećena imovina Islamske zajednice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar