Muhamed Jusufspahić Foto:Medija centar Beograd

"Junaštvo i čojstvo bi trebalo biti stav svakog čoveka, a najizuzetnije svakog iskrenog Bogoljuba", napisao je na svom Fejsbuk profilu Muhamed Jusufspahić, predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije povodom jučerašnjeg napada na Islamsku zajednicu u Pljevljima.

јунаштво и чојство би требало бити став сваког човека, а најизузетније сваког искреног Богољуба.

Posted by Muhammed Hamdi Jusufspahic on Среда, 02. септембар 2020.

Jusufspahić je uz tekst okačio i fotografiju na kojoj piše „Ako treba ovih dana, branićemo islam s vama!“

Podsetimo, podgorički mediji su pisali da su pristalice opozicionih stranaka koje imaju većinu za formiranje vlasti demolirali tokom slavlja u Pljevljima više objekata čiji su vlasnici građani islamske veroispovesti, a dva muškarca su napadnuta.

Reč je o bivšem članu Bošnjačke stranke E.P. i njegovom ocu, koji su napadnuti dok su sedeli u jednom kafiću u Pljevljima.

„Vi ne znate šta se ovdje dešava i kakva je situacija. Sve podseća na devedesete. Zato pozivam državu i nadležne organe da pod hitno reaguju i preduzmu nešto kako bi zaštitili sve nas, sve moje sugrađane koji dele našu sudbinu“, kazao je za Pobjedu E.P.

Foto: Facebook/Samir Kadribasic

Inače, napadi na Bošnjake u Pljevljima ne jenjavaju, a sinoć su meta bile prostorije Islamske zajednice u ovom crnogorskom gradu, na kojima su porazbijana stakla, dok je unutra ubačena poruka stravičnog sadržaja – „Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica“.

„Ugroženi su svi, ne samo Bošnjaci, Crnogorci, Hrvati… Svako je ugrožen. Do sada ovde nije bilo težih ispada. Ovo što se do sada događalo pokušavao sam da pripišem euforiji nakon izborne pobede opozicije, ali ovo više nije euforija. Ovo je fašizam u kojem se više niko ne može osećati sigurnim. Mnogi su me zvali jutros i jasno je da se niko u Crnoj Gori više ne oseća sigurnim“, izjavio je glavni imam Medžlisa u Pljevljima Samir Kadribašić, koji je upozorio na teške posledice ukoliko se nacionalistično divljanje na ulicama crnogorskih gradova posle pobede opozicije ne prekine.

„Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore. Pljevaljski manastir je posvećen Svetoj Trojici, Bogu Ljubavi, a ko širi mržnju, sebe udaljuje od te Božije Ljubavi i blagoslova Božijeg“, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare