Milo Đukanović Foto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

"Ovo su samo isečci iz dugogodišnjeg javnog oglašavanja vladike Atanasija, koji je za premijera Crne Gore jedan od vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21. veka", navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koje prenose podgoričke "Vijesti".

U saopštenju kabineta predsednika Đukanovića se navodi da su na tvit Đukanovića, u kojem je izneo stav o nedavnom odlasku Krivokapića i članova Vlade Crne Gore na sahranu Atanasija Jevtića u Trebinje, u vreme pandemije, i njegovo jučerašnje potenciranje svog prava na privatnost kao vernika, kao i opasku na tvrdnju premijera da ove vlade ne bi bilo da se nije zadužila prvog dana 750 miliona eura, „reagovali iz Mitropolije e-mailom na adresu kabineta Predsednika, a javno i predsednik vlade i njegov ministar finansija“.

Đukanovićev kabinet saopštio je da će umesto komentarisanja tih reakcija „za sada“ navesti samo nekoliko citata iz izjava Atanasija Jevtića, „u čiju odbranu bezrezervno staje Mitropolija crnogorsko-primorska, koga žale crnogorski premijer i njegova Vlada, pa neka javnost sudi“:

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ovaj rat je bio odbrambeni i junački što se tiče Republike Srpske…Bolje rat nego mir koji nas odvaja od Boga: mir koji nas odvaja od Boga je lažni mir“.

„Gospodine Đukanoviću, kad je postala ta čuvena nacija? Vas je kao naciju stvorio Lenjin, taj Jevrejin, nažalost…Nismo ništa 1918. mogli da im uzmemo, jer nisu ni postojali kao nacija…“.

„Ima ljudi s neprijatnim znojem, šta da radite, jadni muslimani pošto jedu loj. Znate šta se desilo u selu Brdarici? Čovek je bio dobar, svraćao ljude kući, putnike.. Jedno jutro svratio dvojicu… žena čista, posluženje, ali uzrujala se, jao, oprostite, čistila sam, oprostite što mi smrdi… Otišli oni i čovek će: ludo jedna, oni smrde, a ne soba. Bili muslimani, ona jadna nije znala“.

„Nemojte nas ljutiti, jer možemo uzeti ćivot Svetog Vasilija Ostroškog i preneti ga u Hercegovinu, u njegovo rodno mesto“.

Ovo su navodne izjave vladike Atanasije, koje je izdvojio kabinet Mila Đukanovića.

Ističu da su ovo „samo isečci iz dugogodišnjeg javnog oglašavanja vladike Atanasija, koji je za premijera Crne Gore jedan od vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21.vieka“.

„Maliciozna, populistička izjava ministra finansija je, kao i obično, neutemeljena izmišljotina“, zaključuje se u reagovanju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar