Hrvatska poplave Foto:TANJUG/ FOTO HINA/DAMIR SENČAR/Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

U Hrvatskoj dramatična situacija sa poplavama. U Sisku je popustio nasip. Stotinu vojnika u roku od 40 minuta odjurilo je prema Sisku kako bi zakrpili nasip koji je popustio.

Sekretar udruženja KAS Anita Trstenjak navodi da su iduća 24 sata kritična za područje Siska i Petrinje koji tek čekaju vrhunac vodenog talasa i dodaje da su im nasipi oštećeni u zemljotresu.

Zvinimir Ljubičić iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje izjavio je: Ne možemo nikad znat što se može desiti, ne daj bože puknuća nasipa, ali mislim da će ovo proći bezbolno, prenosi N1.

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENÈAR/ bg

Međutim, niije prošlo bezbolno na karlovačkom području. deset naselja je pod vodom, 54 kuće na području grada i 300 dvorišta na području županije. Naselje Gradac je odsečeno.

Odsečenima pomaže Crveni krst. Branka Hastor iz Crvenog Krsta rekla je: „Dostava će ići po njihovim potrebama daljnjim, da li će trebati vode, lekova, ali komuniakcija je stalna. Telefonske linije su otvorene.“

Foto: N1

U ovim poplavama svi se snalaze kako znaju. Pa se tako radnici PKK na posao prevoze u kontejnerima. Neki pecaju u vlastitom dvorištu.

PROČITAJTE JOŠ:

Uslove na terenu lično je došao videti premijer. Doduše, napravio je tek tridesetak metara od automobila do Mrežnice. Gradi se 12 kilometara nasipa, ali nedostaje još 10 kilometara odbrane od poplava u gradu na četiri reke, objašnjava.

Predsednik Vlade Andrej Plenković je bio u Petrinji, nije govorio, slušao je o stanju. „Mora se neki preduslovi rešiti kako bi se taj proces završio, ali puno je bolje nego što je bilo ranije“, rekao je Plenković.

Poručnik Hrvatske vojske je povodom trenutnog stanja rekao: „Završili smo punjenje vreće i sad vreće stavljamo na kamione i šaljemo gdje je najpotrebnije. Od iduće godine potrebe za vrećama sa pijeskom više ne bi trebalo biti. Najavljuje se završetak odbrane od poplava. Pa bi ovakvi prizori, nakon što su punili naslovne strane i zagorčavali život stanovnicima Kostajnice konačno postali prošlost“.

BONUS VIDEO: Poplave u Bosni – izlila se Una kod Bihaća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar