Foto:Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Majka muškarca koji je jurišao na američki Kapitol sa rogovima na glavi i obučen u krzno, kaže da njen sin nije jeo otkako je odveden u pritvor jer mu tamo nisu osigurali organsku ishranu, piše Njuzvik.

Pročitajte još:

Džejk Anđeli iz Arizone, čije je pravo ime Džejkob Entoni Čensli, pojavio se u ponedeljak na sudu u Finiksu nakon što se u subotu predao FBI-u. Čensli je bio među ruljom pristalica predsednika Donalda Trampa koja je u sredu upala u zgradu Kapitola dok su se članovi Predstavničkog doma Kongresa SAD okupljali kako bi potvrdili pobedu novoizabranog predsednika Džoa Bajdena. U napadu je poginulo pet osoba, uključujući policijskog službenika Kapitola.

Džerald Vilijams, Čenslijev advokat, rekao je na sudu da je njegov klijent odbio da jede u pritvoru iz verskih ili zdravstvenih razloga. Izvan suda Marta Čensli, majka osumnjičenog, objasnila je novinarima da „njemu jako pozli ako ne jede organsku hranu“, prenosi Jutarnji list.

„Mora da jede“, rekla je. „Stvarno moram da razgovaram sa svojim sinom.“

Sudija Debora Fajn naložila je Vilijamsu da pitanje prehrane reši s kancelarijom američkog maršala. „Gospodin Čensli mora da jede“, rekla je.

Čensli je uhapšen u subotu i optužen za nasilni ulazak u zgradu i divljačko ponašanje na terenu Kapitola. U neredima je postao prepoznatljiva figura nakon što je fotografisan bez majice, prekriven tetovažama, noseći rogove i s licem u bojama američke zastave.

Rekao je da je u D.C. došao „kao deo grupe, s drugim ‘domoljubima’ iz Arizone, na zahtev predsednika“, navodi se u saopštenju policije Kapitola.

Marta Čensli branila je umešanost svog sina u nasilni napad na Kapitol u intervjuu za ABC-15.

BONUS VIDEO

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare