Vilijam i Hari
Princ Vilijam i Hari; Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Prinčevi Vilijam i Hari hodaće jedan pokraj drugog na sahrani kraljice Elizabete II koja će se održati u ponedeljak, potvrđeno je iz palate.

Ovo će biti drugi put tokom poslednjih nedelju dana da braća hodaju zajedno, uprkos svim nesuglasicama koje su imali tokom prethodnih godina, piše Dnevnik.hr.

Podsetimo, pre nekoliko dana Vilijam i Hari sa svojim suprugama Kejt i Megan zajedno prošetali pred okupljenom građanima koji su došli kako bi odali počast kraljici, a to je bilo njihovo prvo zajedničko pojavljivanje nakon dužeg vremena.

Princ Vilijam i princ Hari
Princ Vilijam i princ Hari Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Na pogrebu u ponedeljak tri najstarija kraljičina unuka hodaće iza kralja Čarlsa, princeze Ane, prinčeva Endrua i Edvarda, koji će predvoditi povorku starijih kraljevskih članova iza kovčega pokojne kraljice.

Pročitajte još:

Iza unučadi će biti kraljičin zet, viceadmiral Sir Timoti Laurence, kraljičin rođak vojvoda od Glostera i njen nećak grof od Snovdona.

U Velika Britanija i zemlje Komonvelta danima tuguju za kraljicom Elizabetom, a članovi porodice obilaze okupljene građane.

Kovčeg sa kraljičinim telom tokom prethodnih dana je iz Škotske stigao u Edinburg, zatim u Bakingamsku palatu, a trenutno je smešten u Vestminster Holu, u koji građani mogu da uđu kako bi odali počast kraljici.

BONUS VIDEO: Da li će kralj Čarls III biti dostojan naslednik majke?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar