Milorad Dodik Foto:AP

Predsednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da su predstavnici vladajuće koalicije na sastanku odlučili da u utorak upute predlog za održavanje posebne sednice Narodne skupštine i da se na dnevni red uvrsti informacija vezana za nadležnosti koje su prenesene na državu.

Dodik je posle sastanka rekao da nema posebnih dopuna i izmena u zaključcima, a naveo je da će predložiti najmanje pet zakona kojim će Republika Srpska vratiti prava koja su joj oduzeta.

„Prvi je raspolaganje vojnom imovinom, a regulasaćemo i pravosuđe“, rekao je Dodik na konferencije za novinare, prenosi RTRS.

Istakao je da će se, između ostalog, razmatrati i informacija o prenosu nadležnosti.

„Osnovno je da će se razmatrati informacija o prenosu nadležnosti koje se odnose na odbranu, indirektne poreze, kao i visoki sudski i tužilački savet. Dogovarali smo se ko će biti predlagači i ostajemo pri svemu što smo planirali ranije, a rok da se predloži normativa je šest meseci“, kazao je Dodik.

On se osvrnuo i na izjavu specijalnog predstavnika Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, koji je posle njihovog sastanka rekao da je Dodik spreman da razmisli o odustajanju od predlaganja zakona.

„Rekao sam mu da idemo sa tom informacijom i da ćemo dati rok od šest meseci da se to uredi kako treba“, istakao je Dodik i naglasio da je vladajuća koalicija jedinstvena.

Predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će posebna sednica o prenosu nadležnosti biti održana u najskorije vreme, ukoliko sutra dođe zahtev.

BONUS VIDEO: Ivana Marić – Dodik je aterirao posle sastanka sa Vučićem

Komentari

Svi komentari (0)