Gabrijel Eskobar Foto:Ambasada SAD u Srbiji

Imao sam produktivan sastanak sa Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je doneo, kazao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Eskobar se susreo sa trojicom članova Predsedništva BiH, a nakon što je održao sastanak i s članovima kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obratio se medijima, prenosi Klix.ba.

„Poruka koju ćete čuti i od lidera iz regiona je da rata neće biti“, kazao je on te naveo kako se osim ovoga razgovaralo i on ekonomskim pitanjima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Po njegovim rečima, druga stvar o kojoj je došao da razgovara ovde je neverovatan ekonomski potencijal koji Balkan poseduje, istaknuvši da je Balkan najbrže rastući deo Evrope u ovom trenutku.

„Upravo radi ovog neverovatnog ekonomskog rasta, doduše dozvolite mi da kažem da BiH ne deli sve parametre tog rasta, ali upravo radi tog velikog rasta u regionu je razlog što ćete biti potrebni Evropi“, kazao je Eskobar.

Kaže da mu je drago da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom.

„Otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je doneo, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS, ali i one koje je najavio da će uraditi“, izjavio je on.

Na kraju je kazao kako politička kriza povećava nedostatak poverenja kod investitora da bi ovde investirali.

BONUS VIDEO Šta Dodik očekuje od Beograda

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar