Gorica Dodik i Dragan J. Vučićević Foto:Privatna arhiva/E-stock/Časlav Vukojičić

Gorica Dodik, ćerka Milorada Dodika i list Informer, tačnije njegov vlasnik Dragan Vučićević, sukobili su se žestoko na društvenoj mreži Tviter povodom učešća batinaša iz Srbije na minulim izborima u Bosni i Hercegovini.

Gorica Dodik podelila je sinoć na Tviteru snimak BN televizije, na kome se tvrdi da su „uslikani batinaši“ dovedeni iz Srbije za opšte izbore u BiH.

Prema njenim rečima oni su dovedeni iz Srbije kako bi pravili nerede i bili predstavljeni kao naši, odnosno Dodikovi.

„Ovo što su uslikali mogu biti samo oni batinaši koje je Trišić dovezao iz Srbije da prave nerede i naravno da ih predstavi kao naše. Sve se zna šta ste radili i sve će vam se obiti o glavu“.

Zatim je na portalu Informera objavljen tekst pod naslovom „Skandal, Dodik preko portala svog sina, pokvareno napao predsednika Srbije“.

U tekstu se navodi da je reč o naslovu „Biračko mesto na Andrićevom vencu“, na portalu Banjaluka.net u vlasništvu Dodikovog sina Igora Dodika.

„U ovom prljavom tekstu Srbija i predsednik Vučić sumnjiče se i kao oni koji stoje iza najavljenih protesta u Srpskoj zbog navodne “izborne krađe”“, piše u toj objavi na portalu Informera.

Gorica Dodik je potom podelila taj Informerov naslov na mreži Tviter uz reči: „A ljudi pa da li ste normalni, sad je i ovo Igorovo Informer je nakon intervjua sa silovateljem, nastavio da siluje narod lažima“.

I onda nastavila u nizu tvitova:

„I još jedna stvar, ja sam žena, majka, sestra, ćerka i nikada neću podržati bilo kakvo medijsko eksponiranje silovatelja, ne budite licemjerni jer meni ne možete zalijepiti etiketu da podržavam te ženturače u crnom. Puno pozdrava!“

Ako je jednom medijskom gigantu problem to što mu je neko odgovorio da laže, nisam znala da vam se ne smije odgovoriti. I uvijek ću, ne samo vama nego i bilo kome drugom, imam prava da iznosim istinu.“

Potom je odgovorila na napis Informera koji je usledio pod naslovom „Šokantno, Gorica Dodik se uključila u prljavu kampanju!“

U tom tekstu ona je najdirektnije prozvana, između ostalog, napisano je i sledeće: „Lepo, gospođo Dodik. Dobro je videti da otvoreno stajete na stranu ‘Žena u crnom’ i ostalih najcrnjih antisrba koji ovih dana napadajući najgorim lažima Informer zapravo napadaju Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića!?!“

Navedeno je i da je Informer otvoreno podržavao kampanju Milorada Dodika na izborima u BiH.

I Gorica Dodik se u odgovoru obratila lično Draganu Vučićeviću, vlasniku Informera.

„Gorica kada je pisala o batinašima nije ni spomenula čiji su, nego da ih je doveo Vlado Trišić, ali ako ste vas dvojica prijatelji pa sve što napišem njemu i tebe zaboli onda izvini nisam te prepoznala“, napisala je u tvitu.

Potom se iza ponoći oglasio i sam vlasnik Informera Dragan Vučićević i objavio je da Informer „ničim neće ugrožavati jedinstvo Srbije i Republike Srbije“.

„Iz Banjaluke su u proteklim satima, sa najviših adresa, stigli prljavi napadi na predsednika Vučića i na Informer. Moje kolege urednici reagovali su na to i objavili odgovor na neosnovane optužbe. Zamolio sam ih da takve tekstove više ne objavljuju, jer sada su najvažniji Srbija i Republika Srpska“, naveo je Vučićević.

Ujutru je Gorica Dodik nastavila raspravu o izborima na Tviteru, komentarišući rad BN televizije, u nizu tvitova:

POGLEDAJTE JOŠ:

„Druga stvar, ako ispada da ovde ni jedan tekst ne moze da se pusti bez odobrenja onih sa vrha kako kažu, da li to onda važi i za Srbiju isto? Kako vi iz bntv puštate ove gluposti, koji vam je vrh to odobrio?! Vi bi zavadili rodjenu djecu zarad naslova na i “šokantnih” vijesti.“

Podsetimo, na izborima u nedelju 3. oktobra, prema zvaničnim rezultatima, u trci za predsednika Republike Srpske pobedio je Dodik, ali opozicioni protivkandidat Jelena Trivić ne priznaje pobedu, i poziva na proteste.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar