Milo Đukanović Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Srbija ne može da podnese da Crna Gora pre nje postane članica Evropske unije, tvrdi aktuelni šef crnogorske države i kandidat DPS za predsednika Crne Gore na predstojećim izborima Milo Đukanović i ponovo optužuje protivkandidata u drugom izbornom krugu Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad da je, kako je naveo, dobio zadatak od "onih koji ne žele evropsku Crnu Goru".

Đukanović je na predizbornoj tribini u bjelopoljskoj Loznoj Luci rekao da ako građani zele evropsku buducnost, onda, kako je naveo, ove moramo da pošaljemo u prošlost.

Đukanović je kazao da je za proteklih 30 godina na vlasti naučio da kad god je bilo kritično, ljudi u Crnoj Gori su pametno prelomili.

Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

„Tako da, ja sam u ovoj završnici kampanje apsolutni optimista. Ja sam čovek koji snažno veruje u svoje prednosti i koji snažno veruje u svoju pobedu na izborima u nedelju”, kazao je Đukanović, saopšteno je iz DPS.

Kritikujući stranke pobednice na parlamentarnim izborima u avgustu 2020, kada je njegova DPS prvi put nakon tri decenije otišla u opoziciju, Đukanović kaže da je „velikosrpski nacionalizam“ ovu politiku razumeo kao „novu priliku da pokuša da anektira Crnu Goru i da Crnu Goru usisa u sastav ‘velike Srbije’ koji se danas modernije formuliše kao ‘srpski svet'“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nisu uspeli u tome zato što im mi nismo dozvolili. Državotvorna opozicija koja je prethodno stvorila tu državu, branila ju je odgovorno prethodne dve i po godine”, istakao je Đukanović i ocenio da je „pokušano ugrožavanje građanskog karaktera države“.

Za protivkandidate iz prvog kruga je rekao da su ideolozi „velike Srbije“ ne samo u Crnoj Gori nego u svim drugim državama u kojima žele da ostvare svoje interese.

„Da kažem, razvijaju jednu širu platformu i imaju više kandidata tražeći među njima onoga ko najbolje može da ostvari njihov interes. Nedavno su bili neki izbori u Bosni i Hercegovini i setićete se nekih hapšenja koja su se tamo događala i koja su nam potvrdila da je Beograd i tada finansirao dva-tri kandidata pa koji ‘upali’“, naveo je, između ostalog, Đukanović.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“