Foto: Shutterstock

Devojčica iz Velike Britanije, kojoj su amputirane ruke i noge nakon što je greškom otpuštena iz bolnice, dobila je multimilionsku nadoknadu.

Devojčica je odvedena u urgentni centar u Sariju sa znakovima meningitisa i sepse. Imala je visoku temperaturu, ubrzane otkucaje srca, bol u nozi, pospanost i povraćanje.

Uprkos znakovima upozorenja, prepisan joj je paracetamol i otpuštena je iz bolnice. Nekoliko sati kasnije roditelji su je vratili u bolnicu nakon što je dobila osip i groznicu, kada joj je dijagnostifikovan meningokokna sepsa.

Devojčica je prebačena na intenzivno odeljenje pedijatrijske bolnice u blizini gde je pretrpela otkazivanje više organa i bilo joj je potrebno nekoliko procedura za lečenje infekcije, uključujući presađivanje kože, prenosi Telegraf.rs.

Nažalost, infekcija se raširila i morale su da joj se amputiraju svi ekstremiteti – amputacije obe noge iznad kolena i obe ruke iznad laktova, prenosi Independent.

PROČITAJTE JOŠ:

Porodica devojčice je podnela tužbu protiv bolnice, tvrdeći da bi izbegla amputacije da joj pružili adekvatnu negu.

Bolnica je priznala odgovornost na saslušanju u Višem sudu u Londonu u petak. Sudija Kaspar Glin odobrio je nagodbu – koja je ukupno iznosila oko 39 miliona funti (44 miliona evra) – da se delimično isplati u paušalnom iznosu, a ostatak u godišnjim isplatama do kraja života devojčice.

„Novac ne može da vam vrati vašu devojčicu, ali može da joj obezbedi budućnost“, rekao je sudija porodici.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare