Šarlin od Monaka Foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

Iako je pre samo nekoliko nedelja napustila psihijatrijsku ustanovu i tek počela da provodi vreme sa porodicom, princeza Šarlin od Monaka već je donela odluku koja je ponovo izazvala buru u javnosti. Ona je svom suprugu princu Albertu saopštila da više ne želi da živi sa njim zbog čega će se iseliti iz velelepne palate, ali razvod ovog para ipak nije opcija.

Šarlin je navodno svom suprugu saopštila da više ne želi da živi u palati, ali i postavila uslove za ostanak u braku. Kako razvod ni za jedno od njih dvoje nije opcija, spekuliše se da je princ prihvatio sve uslove svoje supruge.

U slučaju razvoda, Šarlin rizikuje da izgubi starateljstvo nad decom, obzirom da bi blizanci Žak i Gabrijela u tom slučaju pripali ocu.

Sa druge strane, princa Alberta već prati imidž zavodnika koji je nekoliko puta varao ženu koja je naposletku završila u psihijatrijskoj ustanovi. Razvod bi dodatno poljuljao poverenje građana u vladara, što čovek kao što je Albert nikada neće dopustiti.

Albert i Šarlin od Monaka Foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

Opcija koja može da zadovolji obe strane je odvojen život, na šta je prinčevski par navodno pristao.

„Šarlin je prvi put izgovorila reč razvod. a Alberta je to nezamislivo. Spreman je na sve da ne dođe do te tačke“, rekao je neimenovani izvor za tamošnje medije.

Palata Grimaldijevih u Monaku je „mesto loših uspomena“ za ženu koja je okarakterisana kao najtužnija princeza sveta, zbog čega želi da je sa decom i napusti. Kao novu rezidenciju ona će verovatno odabrati zamak Rok Ažel, gde i sada boravi. Velelepnu građevinu kupio je princ Ranije 1957. godine, a sada će postati utočište princeze Šarlin.

Princeza Šarlin od Monaka

Kako je novinar Bertrand Dekers, stručnjak za monegašku kneževsku porodicu objasnio, „u mesecima kada je Šarlin bila u Južnoj Africi, kraljevska kuća je jasno stavila do znanja svetu da blizanci pripadaju Kneževini. Ako bi odlučila da se razvede i napusti Monako, morala bi to da uradi bez svoje dece“.

„Sve je to karma“

Bivša ljubavnica princa Aleberta Nikol Kost nedavno je uputila niz uvreda na račun princeze od Monaka.

Nikol i Albert bili su u višegodišnjoj romansi tokom koje su dobili i sina Aleksandra, a vezu su okončali zbog toga što joj se protivio prinčev otac.

Princess Charlene Nicole Coste Foto:EPA-EFE/THIERRY CARPICO/Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia

Princ od Monaka, priznao je njihovog sina koji je nedavno napunio 18 godina, ali je on lišen naslestva prestola.

Nikol je nedavno je izjavila kako Albert dobro obavlja roditeljske dužnosti, ali da je njihov odnos narušio dolazak Šarlin u prinčev život.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Što se tiče Šarlin, ne volim da nas upoređuju. Ipak, treba da se podržavamo. U našoj situaciji diplomatija mora da prevlada. Ali tokom njenih susreta s mojim sinom dogodile su se stvari koje su me šokirale. Na primer, kada Albert nije bio tamo, Šarlin je premestila sobu mog sina u krilo za sobarice. Kao majka, ne mogu to da opravdam“, poručila je iskreno, a onda naglasila kako je njen sin u odličnim odnosima s decom princeze Šarlin.

Kada su je novinari pitali za zdravstveno stanje princeze, ona je dala više nego hladnokrvan odgovor.

„Nije me briga za nju, sve što joj se događa je karma“, rekla je Kost.

BONUS VIDEO Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar