Milan Knežević i Andrija Mandić Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Demokratski front (DF) neće prisustvovati konsultacijama sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o mandataru nove vlade, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Lideri DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević su u pismu Đukanoviću naveli da će ga obavestiti o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu.

„Kao što vam je poznato, u toku su razgovori parlamentarne većine u vezi formiranja nove vlade. U tom kontekstu, stranke pobednice izbora od 30. avgusta 2020. godine potpisale su Sporazum o formiranju nove vlade, koji je potpisom podržao 41 poslanik“, naveli su lideri DF-a.

Građanski pokret (GP) URA takođe neće ići na konsultacije kod predsednika države Mila Đukanovića o mandataru nove vlade, rekao je generalni sekretar te partije Mileta Radovanić.

Radovanić je rekao da URA, na čelu sa Dritanom Abazovićem, nastavlja posao koji je započela, a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Organizovani kriminal i korupcija, kako je naveo, predstavljaju najveću smetnju ka daljem razvoju Crne Gore i njenom putu evropskih integracija.

„Ne bi za nas bilo nikakvo iznenađenje da oni koji su srušili Abazovićevu Vladu predlože za mandatara (Damira) Šehovića ili (Raška) Konjevića”, rekao je Radovanić.

Parlamentarna većina tri koalicije predvođene Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA, potpisala je 2. septembra Sporazum kojim su se obavezali da će u narednih petnaest dana formirati novu Vladu Crne Gore.Vladi Dritana Abazovića izglasano je nepovjerenje 20. avgusta, nakon nešto više od 100 dana rada.

***

BONUS VIDEO: Jelena Ćorluka: Novi izbori su jedino rešenje za Crnu Goru


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar