Foto: A. Čengić/Avaz.ba; printscreen Avaz Video; privatna arhiva

Mirnesa S, čije je devojačko prezime Bešlić, ne prestaje da šokira Nemačku i region. Najnovije informacije nemačke policije ukazuju na to da se popularna Miki krije upravo u rodnoj Bosni i Hercegovini, čija se policija sada uključila u rešavanje slučaja. U međuvremenu, stanovnici Mirnesine rodne Busovače imaju visoko mišljenje o ženi koja je ukrala milion evra iz firme u kojoj je radila.

Ona je još polovinom oktobra u Štutgartu iz kompanije za transport novca ukrala milion evra, saopštila je nemačka policija. Nedavno je i Interpol Nemačke zvanično je raspisao poternicu za Mirnesom.

I dok traje potraga za njom, njeni sugrađani u Busovači „navijaju“ za nju. Retki su oni koji bi je odmah prijavili policiji.

„Neka joj je sa srećom. Ako je ona srećna sa tim što je uradila, neka joj je u zdravlje. Da mi dođe na vrata, dobila bi konak“, rekao je za Avaz jedan građanin Busovače.

Mirnesin komšija, koji je rekao da su se zajedno igrali kao deca, uz osmeh kaže „da bi mu sada bila malo draža“.

„Davno je to bilo. Sada bi mi bila draža, malo je teža“, ispričao je on.

Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN/Shutterstock/EPA-EFE/FEHIM DEMIR

S druge strane, jedan mladić kaže da, kada bi je video, ne bi joj ni pomogao ni odmogao.

„Ne bih da imam ikakve veze sa njom. Lako je pod tolikim parama, ne bih joj pomogao. Ne bih je ni prijavio. Samo bih joj rekao neka nastavi dalje“ rekao je mladić.

Nemci traže pomoć

Sve popularnija Mirnesa, poznata i kao Miki, 14. oktobra je iz nemačke firme za transport u kojoj je radila ukrala milion evra. Policija je tada saopštila da traga za plavušom čije je telo prekriveno tetovažama, a nudi se i nagrada od 37.000 evra za informacije o njoj.

Foto: Privatna arhiva

Veruje se da je Mirnesa imala pomoć u pljački, a nemački mediji navode da je možda novac ukrala za svog partnera.

Nemačka policija veruje da je nakon krađe pobegla na Balkan, zbog čega je zatražena pomoć policije Bosne i Hercegovine koja se uključila u potragu.

Međutim, ona do sada nije legalno ušla u BiH, ali se proverava da li je uspela da ilegalno pređe granicu.

Nemački interpol traži da se Mirnesa, koja je državljanka jemačke, ukoliko bude locirana odmah uhapsi i započne proces izručenja pravosuđu ove zemlje.

Foto: Privatna arhiva

Tetovaže kriju tajnu

Bild je pronašao njenog tatu majstora Aleksandra Korotiča (27) koji je objasnio motive crteža na njenom telu, uključujući lobanju i ukrštene kosti sa krunom.

„Predstavila se kao Miki, rekla je da uvek želi najbolje i da je zato došla kod nas“, rekao je Korotič. On je istakao da je Miki na tetovaže dala nekoliko hiljada evra.

„Motivi su tipični za nekoga ko ima sklonost prema iskrivljenim stvarima. Tetovaže odražavaju slobodoljubivi i karakter koji je protiv autoriteta“, rekao je on.

Za Mirnesu S. kažu da je bila veoma simpatična.

„Ima relativno mračan glas i deluje kao veoma ljupka. Igra se svojim šarmom i voli da flertuje sa njim. U isto vreme, veoma je osetljiva i odmah oseća da li je drugi vole ili ne“, rekao je on.

#related-news_1

Na listu leve noge, prema pisanju nemačkog Bilda, Miki ima tetovažu bubašvabe sa ustima, a tatu-majstor kaže da je takva tetovaža karakteristična u svetu ljudi koji se bave krađom. On tumači sliku kao šarenu bubu, a usne predstavljaju seksipil.

Miki ima i motiv mandale, koji košta između 400 i 500 evra. U pitanju je geometrijski obrazac koji potiče iz hinduizma i budizma i ima magično značenje.

Na levoj ruci ima tetovažu crtanog lika Beti na planeti okruženoj šarenim nebeskim telima, koja košta 1.500 evra. Ona je popularna među nepokolebljivim fanovima rokenrola. Prema rečima stručnjaka za tetovaže, to izražava bezakonje i želju za slobodom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare