Foto:Anwar Hussein / Avalon / Avalon Editorial / Profimedia; / Teresa / Profimedia;Adam Butler / PA Images / Profimedia; Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Stručnjak za kraljevsku porodicu tvrdi da će hodanje iza kovčega princa Filipa prinčeima Vilijamu i Hariju vratiti "teške uspomene" na gubitak majke, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Vojvoda od Kembridža i vojvova od Saseksa okupiće se u subotu na sahrani svog dede vojvode od Edinburga. Oni će hodati iz kovčega svog dede u okviru povorke na njegovoj sahrani u Vindzoru.

U razgovoru za Femail, ekspert za kraljevsku porodicu Peni Džunior je objansila da će sahrana probuditi veoma teška sećanja na sahranu prince Dajane, majke Vilijama i Harija.

Na toj sahrani su iza kovčega princeze Dajane dok je putovao do Vesminsterske opatije hodali prinčevi Vilijam i Hari, princ Čarls, princ Filip i Dajanin brat, grof Spenser.

Foto:Adam Butler / PA Images / Profimedia

„Ovo će verovatno biti veoma emotivno za celu porodicu. Sigurna sam da će to probuditi teške uspomene za prinčeve na gubitak majke. Verovatno će biti tećko i njihovom ocu“, dodala je Peni.

„Verovatno niko neće smetnuti s umu da je poslednji put kada su ovako hodali vojvoda od Edinburga bio uz njih kako bih ohrabrio da prođu kroz taj dan“, dodala je ona.

Sahrana vojvode od Edinburga biće održana u subotu, a preko televizije će moći da je prate ljudi širom sveta.

Očekuje se da će prinčevi Vilijam i Hari stajati rame uz rame u toku kraljevske povorke na službi.

Kovčeg princa Filipa biće postavljen na specijalno dizajniran Land Rover koji je princ Filip pomogao da se dijaznira, a koji će njegovo telo prebaciti do njegove večne kuće u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor.

Foto:Anwar Hussein / Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

Povorka od ulaza u dvorac Vindzor do kapele trajaće osam minuta. A članovi kraljevske porodice učestvovaće u povorci odmah iza vojvodinog kovčega, a tu će biti i šest članova osoblja iz Filipovog domaćinstva.

Trasu povorke će zaokružiti predstavnici kraljevske mornarice, kraljevskih marinaca, 4. bataljona kraljevskog puka Škotske i Kraljevskog vazduhoplovstva.

Kraljevska mornarica nosiće kovčeg uz stepenice i zastaće za minut tišine.

U skladu sa smernicama zbog pandemije Kovida-19 za ograničen broj gostiju unutar kapele, veći deo povorke neće moći da uđe u kapelu na sahranu, osim članova kraljevske porodice i vojvodinog privatnog sekretara Arčija Milera Bejkvela.

Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Očekuje se da će oko 30 rođaka prisustvovati sahrani u krugu porodice u kapeli Svetog Đorđa.

Britanci su dobili upozorenja da ostanu kod kuće i da gledaju prenos sahrane na televiziji kako bi se izbeglo širenje koronavirusa.

Kovčeg sa telom princa Filipa nalazio se u privatnoj kapeli njenog kraljevskog veličanstva i njihovom domu u Berkširu, pre nego što je premešten u obližnju Albert Memorijalnu kapelu, gde će se nalazi tokom sedam dana nacionalne žalosti uoči njegove sahrane tokom predstojećeg vikenda.

Foto:Teresa / Profimedia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar