Foto: Salvamento Maritimo/Handout via REUTERS

Obalska straža spasila je Francuza (62) koji je 16 sati bio zaglavljen u svojoj prevrnutoj jedrilici u Atlanskom okeanu.

Spasioci na obali Galicije na severu Španije rekli su da je Francuz preživeo jer je nosio specijalno odelo koje se koristi na takmičenjima u jedrenju.

Foto: Salvamento Maritimo/Handout via REUTERS

Jedrilica po imenu Dženin SOLO Sejlor poslala je signal za pomoć u ponedeljak u 20.23, kada je bila na 22 kilometra od ostrva Sisargas, saopštila je obalska straža, prenosi Metro.

Foto: Salvamento Maritimo/Handout via REUTERS

Jedan od tri helikoptera raspoređena da odgovore na poziv je stigao do tog područja i primetio je jedrilicu prevrnutu sat kasnije neposredno pre nego što je sunce zašlo.

Foto: Salvamento Maritimo/Handout via REUTERS

Jedan od ronilaca je otišao da traži da li ima znakova života, a mornar je vodio spasilačku ekipu kucajući na zidove trupa.

PROČITAJTE JOŠ:

Spasilački tim, koji je uključivao pet ronilaca opremljenih balonima za ponovno plutanje od po pet tona, obezbedio je jedrilicu kako bi sprečio njeno kretanje dok su radili na nemirnom moru u toku noći.

Kada je jedrilica bila obezbeđena, dva ronioca sa rezervoarom za kiseonik spustili su se da pregledaju olupinu i otkrili da su vrata plovila otvorena i da je mornar živ. Ronioci su mu pomogli da izađe, a potom je helikopterom prebačen u bolnicu na pregled.

BONUS VIDEO: Turistički brodić udario o dok u Splitu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar