Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je da će predložiti Vladi da epidemiološke mere prilagodi mesecu Ramazanu. Ona je nakon obilaska Doma zdravlja u Tuzima zbog buduće masovne vakcinacije, posetila Medresu i reisa Islamske zajednice (IZ) Rifata Fejzića.

Borovinić Bojović je, u razgovoru sa Fejzićem, najavila da će predložiti Vladi, shodno ranijoj inicijativi IZ, prilagođavanje mera Ramazanu.

Povodom Ramazana, ministarka je inicirala nabavku 20 hiljada maski i 150 litara dezinfekcionih sredstava.

Fejzić je zahvalio na vrednoj donaciji, koja će, kako je ocenio, znatno doprineti poštovanju mera u verskim objektima.

On je istakao da je Islamska zajednica podržala akciju masovnog vakcinisanja i upoznala vernike da vakcinisanje nije u suprotnosti sa propisima posta u toku meseca Ramazana.

Mesec Ramazana počinje 13. aprila i trajaće narednih 30 dana, kada muslimani tokom celog dana poste, a ugostiteljski objekti poput kafića i restorana u Crnoj Gori uglavnom ne rade. Odbor Građanskog pokreta URA u Rožajama zbog toga je predložio nadležnim organima koji donose epidemiloške mere, da razmotre predlog o produženju radnog vremena ugostiteljskim objektima, ne samo u tom gradu, već i u celoj državi u onim gradovima gde to situacija dozvoljava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar