Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Mesec Ramazana počinje 13. aprila i trajaće narednih 30 dana, kada muslimani tokom celog dana poste, a ugostiteljski objekti poput kafića i restorana u Crnoj Gori uglavnom ne rade. Odbor Građanskog pokreta URA u Rožajama zbog toga je predložio nadležnim organima koji donose epidemiloške mere da razmotre predlog o produženju radnog vremena ugostiteljskim objektima, ne samo u tom gradu, već i u celoj državi u onim gradovima gde to situacija dozvoljava.

“Smatramo relanim i neophodnim da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata, posebno u Rožajama, jer imamo situaciju da većina lokala u našem gradu ne radi u toku dana za vreme ramazanskog posta a da po sadašnjim merama zatvaranje objekata je predviđeno za 21h dok zabrana kretanja počinje od 22h“, navodi se u predlogu.

Iz rožajskog odbora URA apeluju na nadležne organe da razmote njihov predlog i nadaju se da će doneti novu odluku koja će značiti „da se produžava radno vreme ugostiteljskim objektima do 23h a da zabrana kretanja bude od ponoći“.

Oni ističu da ako nadležni nisu u mogućnosti da meru donesu na nivou cele zemlje onda bi to mogli u gradovima gde je epidemiološka situacija sve povoljnija, kao na primjer u Rožajama.

“U Rožajama je trenutno u padu broj obolelih od Covid-19 što ujedno daje prostora da se postupi po pomenutom zahtevu kojim bi olakšali rad ugostitelja u ovom gradu. Na ovaj način bi se olakšalo i građanima Rožaja praktikovanje određenih ramazanskih aktivnosti a sa druge strane uticalo na očuvanju radnih mesta”, zaključuju oni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar