Crna Gora Foto: N1
Foto: N1

Crna Gora, prvi put nakon 16 godina, nije poslala svoje zvanične predstavnike na proslavu "Oluje" u Knin, potvrđeno je iz Vlade. Da delegacija neće biti slata potvrđeno je iz Vlade i iz Ministarstava odbrane i spoljnih poslova, prenosi portal lista „Dan“.

Na proslavu „Oluje“ do sada je uglavnom slata vojna delegacija, a u Ministarstvu odbrane za „Dan“ su kazali da ove godine to neće raditi.

„Ministarstvo odbrane neće imati predstavnika na obeležavanju akcije ‘Oluja’“, saopštili su iz tog ministarstva.

U Vladi je takođe rečeno da neće slati delegaciju, a iz Ministarstva spoljnih poslova za „Dan“ je nezvanično rečeno da ambasador neće ići na obeležavanje „Oluje“ i da je to prvi put nakon 16 godina da neće niko biti poslat.

Povodom 26 godina od obeležavanja akcije oluja i egzodusa Srba iz Krajine oglasio se dan ranije premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.
Najiskrenije žalim za nevino stradalim sa svojih ognjišta proteranim Srbima u „Oluji. Sve žrtve tragičnih ratova iz 90-ih na prostoru nekadašnje SFRJ moraju biti opomena da se nikada i nikome više takvo zlo ne ponovi“, napisao je na svom Tviter nalogu.


„Sve žrtve tragičnih ratova iz 90-ih na prostoru nekadašnje SFRJ moraju biti opomena da se nikada i nikome više takvo zlo ne ponovi. Sećanje na žrtve „Oluje“ obavezuje nas da gradimo budućnost u kojoj će naši potomci biti prijatelji i saradnici u izgradnji boljeg sveta. da se nikada i nikome ne ponovi“, napisao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić povodom obeležavanja godišnjice akcije „Oluja“.

BONUS VIDEO: Milanović odlikuje generale

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)