Foto: Tanjug/Press Center of the Ministry of Internal Affairs of the Pridnestrovian Moldavian Republic/ AP, HO

U blizini granice sa Ukrajinom, kod sela Voronkovo u oblasti Ribnica u Pridnjestrovlju, sinoć su odjeknule četiri eksplozije, javilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate republike na Telegram kanalu.

„Uveče 6. maja, oko 21.40, prve dve eksplozivne naprave su navodno bačene iz drona. Sat vremena kasnije napad je ponovljen“, navodi se u objavi.

Ministarstvo je navelo da je dubina kratera oko metar, a prečnik oko 25 centimetara. Žrtava nije bilo, prenose RIA novosti.

Ovo odeljenje je saopštilo da je ovo druga aktivna operacija na području sela Voronkovo: prvi napad je bio 5. maja.

U Pridnjestrovlju su se ranije dogodila tri teroristička napada – na zgradu Ministarstva državne bezbednosti nepriznate PMR u Tiraspolju, kod vojne jedinice kod sela Parkani i na kulu radio-televizijskog centra.

PROČITAJTE JOŠ:

U republici je uveden „crveni“ nivo terorističke pretnje. Lokalni Istražni komitet otvorio je krivične postupke po članu „Teroristički akt koji je izvršila grupa lica uz upotrebu vatrenog oružja“.

Lokalne vlasti su saopštile da tragovi navodnih organizatora eksplozija vode u Ukrajinu. Njihov identitet nije utvrđen.

Pridnjestrovlje je otcepljeni region Moldavije koji se graniči sa Ukrajinom, a ruski vojni zvaničnik je ranije sugerisao da bi Rusija mogla da preuzme kontrolu nad jugom Ukrajine kako bi obezbedila koridor do Pridnjestrovlja, gde je ruski garnizon stacioniran od 1990-tih.

BONUS VIDEO:Borodjanka kao grad duhova

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar