Mevluet Cavusoglu
Foto:EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Turska smatra veoma važnim sastanak predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i američkog predsednika Džozefa Bajdena na samitu NATO sledeće nedelje i očekuje da će on dati pozitivne rezultate.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu u intervjuu državnoj televiziji TRT Haber istakao je važnost sastanka dvojice predsednika i poručio da i Turska i SAD u situaciji kada postoje nesuglasice oko niza pitanja moraju preduzeti zajedničke korake kako bi poboljšale zategnute odnose dve zemlje.

Bajden i Erdogan sastaće se kako bi razgovarali o Siriji, Avganistanu i drugim regionalnim pitanjima sledeće nedelje, a takođe će razgovarati o „značajnim razlikama“ između Vašingtona i Ankare na njihovom prvom sastanku licem u lice otkako je Bajden stupio na funkciju, saopštio je u ponedeljak američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Američki zvaničnik je naglasio da će na sastanku, koji je planiran za 14. jun na marginama samita NATO u Briselu, biti razmotreni i međusobni odnosi i načini na koje se SAD i Turska odnose prema nekim značajnim razlikama u shvatanju vrednosti, ljudskih prava i o drugim pitanjima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram