korona u hrvatskoj
Foto: BETAPHOTO/HINA/POOL/Daniel KASAP/DS

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je danas da trenutna epidemiološka situacija i manji broj zaraženih koronavirusom upućuje na to da bi deca normalno trebalo da počnu da pohađaju nastavu.

Capak je za RTL rekao da je Ministarstvo obrazovanja oformilo savetodavno telo koje će o tome odlučivati i najavio da će sledeće sedmice početi da se odlučuje o tome.

„Mi mislimo da bi deca trebalo da idu u školu, a ljudi iz ministarstva su saglasni. Ali moramo imati sve opcije otvorene“, rekao je Capak, prenosi index.hr.

On je naveo i da ukoliko se neko bude zarazio moraće da ide u samoizolaciju i da nastavu 14 dana prati od kuće.

Capak je rekao da smatra da bi kruzerima koji su to zatražili trebalo dozvoliti pristajanje kod Dubrovnika i dodao da je Krizni štab pažljivo analizirao mere dva italijanska kruzera koji se bave krstarenjem na Mediteranu.

„Mere koje su oni propisali jesu jako dobre, pa mislimo da bi ih, ako se oni stvarno toga pridržavaju, trebalo pustiti da pristanu“, poručio je Capak.

On je dodao da u Kriznom štabu imaju još dileme kad je reč o tome šta ako se na kruzeru nalazi bolesna osoba, prenela je agencija Hina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram