Vanja Ćalović Marković Foto: Vijesti/Savo Prelević

Parlamentarna većina u Crnoj Gori strahuje od pokreta Evropa sad, zbog čega na sve moguće načine pokušava da odloži vanredne parlamentarne izbore, ocenila je izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković.

Kandidatura jednog od lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića podigla bi lestvicu, ocenjuje Ćalović Marković.

„Rezultati svih anketa pokazuju da PES i Spajić uživaju veliko poverenje javnosti. Nisam sigurna koliko bi to bilo dobro i za Crnu Goru i za samog Spajića, ne zaboravimo da je funkcija predsednika jedna ceremonijalna funkcija koja iznad svega nema nikakve veze sa ekonomijom. Mislim da bi za Crnu Goru bilo mnogo značajnije da su ljudi koji se bave ekonomijom u izvršnoj vlasti. To će biti njihova odluka. Politički gledano mislim da su njegove šanse ogromne“.

Vanja Ćalović Marković Foto: Vijesti/Savo Prelević

Ali, u tom slučaju, navodi ona, postavlja se pitanje šta se dešava na parlamentarnim izborima.

Ćalović Marković podseća da je predsednica Skupštine Danijela Đurović uoči Nove godine rekla da neće raspisati predsedničke izbore dok se prethodno ne izaberu sudije US, a da je prošle nedjelje to ipak uradila, bez obrazloženja.

„Ne bi me čudilo da je razlog da se upravo isforsira da Spajić bude kandidat za predsednika kako ne bi mogao da bude kandidat na parlementarnim izborima, jer je očigledno da parlametarna većina ima veliki strah od Evrope sad i da rade sve što mogu da odlože održavanje parlamentarnih izbora“, poručuje.

Milojko Spajic Ministar finansija i socijalnog staranja CG
Milojko Spajić Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Ističe da više nema straha od DPS-a, jer DPS nastavlja da gubi a njihovo biračko telo da se topi.

„Ključno pitanje je kad će biti parlamentarni izbori i da li će biti preklapanja kampanja, kao i šta će biti sa gospodinom Đukanovićem. To niko ne aktuelizuje. To bi bio njegov treći mandat, potpuno isto kao u slučaju Filipa Vujanovića“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dodaje da svi čekaju jedni druge kako bi se pozicionirali i utvrdili svoje kandiidate, te da nikad nije čula da se koalicioni dogovor nudi kroz medije.

„Zna se kako se nudi ako hoćete da se dogovorite. Ako nećete da se dogovorite, onda radite na takav način da se prosto ne dogovorite“, zaključila je Ćalović Marković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar