kalendar vakcinacije
Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Istraživanje Centra za Afirmaciju i razvoj mladih pokazalo je zabrinjavajući podatak da čak 44 odsto mladih u Crnoj Gori ne želi da se vakciniše protiv korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema istom istraživanju čak 67 odsto ima predrasude o vakcini AstraZeneka, oko 28 odsto vakcinisalo bi se Sputnjikom Ve, a za 27 odsto to nije važno.

„Oko 15 odsto mladih, navodi se, ima predrasude o celokupnom procesu vakcinacije, što bi trebalo rešiti edukacijom“, rekao je u Jutarnjem programu TVCG Miloš Mašković iz Centra za Afirmaciju i razvoj mladih, prenosi Tanjug.

U istraživanju je učestvovalo preko 1.000 osoba sa teritorije cele Crne Gore uzrasta od 15 do 30 godina.

„Zabrinjava nas podatak da 44 odsto mladih u Crnoj Gori ne želi da se vakciniše, a čak 75 odsto njih se uopšte nije ni prijavilo“, kazao je Mašković.

U tom centru smatraju da je za taj rezultat istraživanja ima više uzroka.

„Počev od veoma slabe kampanje koju sprovodi, odnosno ne sprovodi zdravstveni sistem. Po našem mišljenju, s kampanjom se trebalo krenuti ranije i intenzivnije s akcentom na mlade ljude koji dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi“, kazao je Mašković.

Njih 65 odsto smatra da vakcinacija protiv kovida 19 ne bi trebalo da bude obavezna.

„Mislim da bi mladima trebalo ostaviti slobodu izbora, ali kvalitetna kampanja bi nas dovela da imamo veliki broj prijavljenih za vakcinaciju“, kazao je Mašković, preneo je portal RTCG.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar