Princ Carls i Kamila
Princ Čarls i Kamila nakon venčanja 2005. godine Foto:© UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Nakon što je kraljica Elizabete II objavila da želi da Kamila, vojvotkinja od Kornvola, nasledi titulu britanske kraljice kada dođe vreme za promenu na prestolu, buran život princa Čarlsa ponovo je pod svetlom reflektora. Budući kralj i buduća kraljica godinama su bili meta tabloida zbog tajne veze koju su održavali iz leđa voljene princeze Dajane. Čak, Kamilu su otvoreno nazivali ljubavnicom, a njega prebljubnikom koji nikada neće postati kralj.

Princ Čarls godinama važi za jednog od najomraženijih članova kraljevske porodice. Kada se pre više od dve decenije 1996. godine razveo od princeze Dajane, javnost je nagađala da je on kriv za prekid bračne idile sa voljenom princezom.

Pročitajte još:

Glasine da napušta majku svoja dva sina, princa Vilijama i princa Harija, zbog neverstva nekoliko puta potvrdila je i sama Dajana, istina, između redova.

Naime, 1995. godine tokom intervjua za BBC, Dajana je izgovorila čuvenu rečenicu: „Pa, bilo nas je troje u braku, tako da je bila malo gužva“. Mediji nisu imali dilemu – Dajana je aludirala na Kamilu.

Nakon intervjua pojavile su se glasine da se Dajana zbog loše situacije u braku suočavala sa bulimijom, depresijom, kao i da je u nekoliko navrata pokušala sebi da oduzme život.

Lejdi Dajana i princ Carls na vencanju
Lejdi Dajana i princ Čarls na venčanju Foto:PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Javnost je za sve krivila Čarlsa. Mržnja prema princu u britanskoj javnosti eskalira je nakon smrti princeze Dajane, koja je 1997. godine poginula u Parizu bežeći od paparaca, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Brak sa Dajanom je bio farsa

Spekulacije o vezi potvrđene su 1999. godine, kada su se Čarls i Kamila, tada Šand, prvi put zajedno pojavili u javnosti, na jednoj rođendanskoj žurki u londonskom hotelu Ric. Šest godina kasnije, par se venčao, a zanimljivo je da slavlju nisu prisustvovali Kamilini roditelji, jer kako se nagađa, nisu zadovoljni njenim izborom.

Zapravo, Kamila i princ Čarls su u ljubavi više od 50 godina. Upoznali su se 1970. godine. Međutim, romansa je okončana samo godinu dana kasnije, kada se Čarls pridružio britanskoj mornarici. Kamila se dve godine kasnije udala za vojnog oficira Endrua Parkera Boulsa, ali nit između nje i princa od Velsa nikada nije prekinuta.

Noć pred venčanje sa Dajanom plakao satima

Princ Čarls, navodno, nikada nije bio zaljubljen u Dajanu. Pre venčanja sreli su se svega 12 puta, iako su često razgovarali telefonom. Prema pisanju britanskih medija, Čarls je veče pre venčanja bio neutešan i cele noći plakao jer se ženi Dajanom, a ne Kamilom koju je voleo.

Smatra se da su vezu nastavili sredinom osamdesetih, a to potvrđuje i činjenica da je Dajana u jednom intervjuu izjavila kako je bila kod kraljice 1986. godine nakon što je saznala da je Čarls nastavio da se viđa sa Kamilom. Kraljica joj je kratko odgovorila da ne zna šta bi trebalo da uradi, jer je Čarls očajan.

BONUS VIDEO Buntovne Princeze

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar