Liz Tras Liz Truss
Liz Tras Foto: EPA-EFE/CHRIS J. RATCLIFFE

Deo britanskih ministara danas je pozvao svoje kolege da se ujedine iza premijerke Liz Tras, upozorivši da će međusobne svađe predati vlast laburistima na izborima 2024. godine, prenosi Hina.

Mesec dana nakon preuzimanja funkcije Tras i njen tim bore se za sticanje kredibiliteta nakon što su morali odustati od svoje poreske politike.

Godišnja konferencija Konzervativne stranke, održana prošle nedelje, obeležena je razmiricama među članovima stranke i poslanicima, što se odrazilo i na ankete koje sada daju veliku prednost laburistima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Oni koji spletkare protiv premijerke pomažu u dovođenju laburističke vlade. Konzervativni poslanici trebaju podržavati našu premijerku, a ne raditi protiv nje. Podele će samo dovesti do skretanja, odlaganja i poraza“, napisao je ministar Nadhim Zahavi u listu Mejl on Sandej.

On je jedan od četvorice ministara koji su napisali tekst za novine kako bi pozvali na podršku Tras uoči povratka u parlament u utorak, nakon kratke pauze.

„Kao stranka sada se moramo ujediniti oko nje“, poručila je ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman za britanski San.

BONUS VIDEO: Boris Džonson u poseti Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar