Branka Milić Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Branka Milić, okrivljena u postupku "državni udar" u Crnoj Gori, danas je napustila Ambasadu Srbije u Podgorici, saopštio je bivši ambasador Vladimir Božović.

Ona je provela skoro dve godine u zgradi Ambasadi i na taj način izbegla da učestvuje u sudskom procesu koji se vodio protiv nje.

„Branka Milić upravo je napustila zgradu Ambasade Srbije u Crnoj Gori. Time je završena sva procedura i ova hrabra žena je napokon slobodna“!, napisao je Božović na svom Instagram nalogu.

Prethodno je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu kojom su okrivljeni državljani Rusije, Srbije i Crne Gore bilo osuđeni od jedne do 15 godina zatvora.

POGLEDAJTE JOŠ:

Milić je odluku Apelacionog suda, kojom joj je ukinuta trogodišnja zatvorska kazna u slučaju „državni udar“, dočekala u Ambasadi Srbije u Podgorici.

Ona je jedna od 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine koje je Viši sud u maju 2019. osudio na zatvorske kazne.

Apelacioni sud Crne Gore je 5. februara ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje. Većina je presudu dočekala na slobodi, ali ne i Branka Milić.

Ponovno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori zakazano je za 31. maj.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar