Flavio Bolsonaro
Flavijo Balsonaro Foto:EPA-EFE/Joedson Alves

Brazilski senator Flavio Bolsonaro, sin bivšeg predsednika Žaira Bolsonara, poručio je danas da javnost ne bi trebalo da povezuje njegovog oca sa neredima u Braziliji ranije ove nedelje, kada su pristalice bivšeg predsednika ultra-desničara upale u zgrade ključnih državnih institucija.

„Ne pokušavajte da kreirate narativ laži da je Žair Bolsonaro u bilo kakvoj vezi sa ovim neodgovornim postupcima. Od kako je saznao za izborne rezultate on ćuti, vida rane i praktično ne komunicira“, izjavio je njegov sin Flavio tokom sednice Senata, prenosi Rojters.

Brazilska policija ispitala oko 1.000 demonstranata

Brazilska policija je danas ispitivala oko 1.000 demonstranata koji su bili pritvoreni u prepunoj gimnaziji u glavnom gradu Braziliji, nakon antivladinih protesta u nedelju, preneo je Rojters.

Većina pristalica bivšeg predsednika Žaira Bolsonara je pritvorena u ponedeljak, kada je policija upala u kamp u Braziliji gde su se demonstranti okupili u nedelju, pre nego što su upali u brazilski Kongres, Vrhovni sud i predsedničku palatu, jer smatraju da je njihov kandidat Bolsonaro pokraden na predsedničkim izborima.

Brazilski Senat je danas odobrio saveznu intervenciju u Braziliji, nakon ukaza novog predsednika Luiza Inasija Lula da Silva. Donji dom je u ponedeljak javno odobrio intervenciju.

***

BONUS VIDEO: Brazil – demonstranti upali u Kongres, uhapšeno 400 ljudi