Foto: Printscreen/YouTube/ Vlada Crne Gore

Komentarišući nastavak devastiranja kulturno-istorijskih znamenja, poput lomljenja ploče na spomeniku na Ravnom lazu, skrnavljenja tvrđave na Trojici, ali i paljenja crnogorskih zastava, crnogorski ministar kulture Aleksandar Bogdanović ocenio je da ti napadi dolaze sa poznatih adresa i da se država suočava sa nikad otvorenijom kampanjom manipulacija iz Srbije.

“Sve učestalije neprimerene izjave srpskih zvaničnika i nastavak medijske kampanje dezinformacijama – od navodnih eksplozija u Beranama, podmetanja fotomontaža iz inostranstva, pa sve do tvrdnji o predstojećem bratoubilačkom ratu, novi su u nizu primera mešanja u unutrašnja pitanja Crne Gore”, rekao je Bogdanović.

Naglasio je da bi znanje, volja i disciplina, što je doprinelo da Crna Gora danas bude destinacija bez koronavirusa, trebalo da bude putokaz kako da se pristupi i drugim društvenim izazovima.

“Prizivanje nestabilnosti u Crnoj Gori nije prolazilo nikad, pa neće ni sad“, poručio je Bogdanović, naglašavajući da su svi koji nemaju problem sa Crnom Gorom kao sekularnom, građanskom državom poželjni partneri vlade i za dijalog i za dogovor.

On je pozvao na razuman pristup rešavanju situacije, a svima koji vandalskim ispadima rade na štetu Crne Gore poručio je da se, umesto što slušaju savete iz Beograda i Moskve, najzad okrenu svojoj državi i njenim interesima.

“Podsećam i da smo proteklih dana čuli od visokih zvaničnika iz susedstva, očito podstaknutih predizbornom kampanjom, da Crnogorcima u njihovoj državi dolazi kraj, a za razliku od njih poručujemo da u Crnoj Gori svima sledi novi početak, povratak redovnim aktivnostima i nastavak svega što je u našoj evropskoj agendi, a time i pružena ruka svima u regionu“, zaključio je Bogdanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare