Foto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia, EPA/EFE

Ben Hodges, bivši komandant američke vojske u Evropi, veruje da je oslobađanje Krimskog poluostrva, koji je sada pod ruskom okupacijom, moguće do leta sledeće godine. 

„Kada razmotrim, vidim da je situacija u kojoj se nalaze Rusi iz nedelje u nedelju sve gora. Kažu da je rat test volje i logistike, a u oba aspekta Ukrajina je daleko superiornija“, rekao je bivši zapovednik za list FAZ.

„Rusi moraju izgubiti rat jer će u suprotnom pokušati ponovo da ratuju za dve ili tri godine“, rekao je. Prema Hodgesovom mišljenju „jedina nada“ ruskog vođstva je u tome da će se zapadne zemlje pokolebati kada je posredi njihova podrška Ukrajini, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dakle, oni čine sve što mogu da bi produžili rat te šire strah i nesigurnost na Zapadu. Bilo koje sredstvo će im pritom poslužiti: mladići koje sada regrutuju kao topovsko meso, kao i napadi na infrastrukturu na Zapadu“, rekao je bivši general.

„Verujem da ćemo stoga u predstojećim nedeljama i mesecima češće svedočiti takvim sabotažama i napadima ili barem pokušajima.“

BONUS VIDEO: Dan posle Putinovog osvetničkog napada: Širom Ukrajine odzvanjaju sirene za vazdušnu opasnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare