Foto:Twitter/@RanaAyyub

"Nema pravde, nema mira, nema pravde, nema mira!" uzvikuje devojčica koja sa nekoliko hiljada demonstranata u SAD-u šeta ulicama i bori se za slobodu. Video sa afroameričkom devojčicom postao je viralan, nakon što je objavljen na društvenim mrežama.

„Ona mi daje nadu u bolje sutra“ samo je jedan od komentara Tviteru, na video u kojem jedna mala, odlučna devojčica šeta ulicama sa demonstrantima i uzvikuje da „nema pravde nema mira“.

Ova hrabra devojčica sa maskom za zaštitu od koronavirusa maršira i pokazuje celom svetu šta znači borba za pravdu, jednakost i slobodu.

U proteklih 10 dana, na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko video snimaka na kojima devojčice u masi demonstranata pokušavaju da pozovu na nenasilne proteste, smirivanje nemira, ali i na borbu za pravdu.

Pročitajte još:

Podsetimo, protesti u više američkih gradova počeli su još prošlog ponedeljka, nakon što je u Mineapolisu beli policajac Derek Šovin, ubio nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda, pritiskajući mu kolenom vrat. Ovaj zločin pokrenuo je lavinu nezapamćenih protesta za prava Afroamerikanaca, širom SAD-a, koji i dalje traju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar