Roditelji bebe koju je nasmrt izujedao pas Foto:Tom Maddick / SWNS / SWNS / Profimedia

Majka se suočava sa zatvorom nakon što je priznala da je bila zadužena za opasnog haskija koji je na smrt izubijao njenu tromesečnu devojčicu.

Karen Alkok (41) pojavila se pred sudijom u Linkoln Krovn Kortu nakon smrti svoje ćerke Kire Lejn King.

Ona je optužena da je bila vlasnica ili da je bila zadužena za psa koji je povredio njenu dete koji je potom preminulo.

Alkok je priznala krivicu, dok je otac devojčice Vins King (54) negirao optužbe.

Kiru je hitna pomoć zbrinula kasno uveče 6. marta na Plantaži Ostlers, u blizini Vudhol banje, Linkolnšir.

Otac bebe koju je nasmrt izujedao pas Foto:Facebook

Proglašena je mrtvom na licu mesta nakon što je zadobila smrtonosne povrede vrata i glave kada ju je napao haski pas za saonice po imenu Blizard.

Njene roditelje iz Njujorka u blizini Koningsbija, u Linkolnširu, policija je kasnije optužila nakon što su ih bolničari upozorili na tragediju.

Oboje su se pojavila u sudnici na ročištu za izjašnjenje o krivici. Slučaj je odložen, a par je dobio bezuslovnu kauciju.

Alkoku će biti izrečena kazna sledeće godine, dok će Kingu biti suđeno sledećeg juna.

Obraćajući se oboma, sudija Simon Hirst je rekao: „Gospođice Alkok, izjasnili ste se krivom i preuzeli odgovornost za ono što se dogodilo i to će vam biti u dobroj poziciji pred sudom kada dođe vreme za izricanje kazne“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Gospodine King, želite da vam se sudi i to je vaše pravo“, naveo je.

Govoreći prošlog meseca, detektiv policajac Kreg Dejvi rekao je: „Ovo je bila duboko tužna istraga za sve koji su uključeni u razumevanje okolnosti oko smrti bebe Kire. Držali smo otvoreni um tokom ove istrage, koja je bila duga i temeljna i uključivala je specijalizovane forenzičke stručnjake i službenike iz naše jedinice za zaštitu ranjivih ljudi. Sada smo podigli optužnicu protiv dve osobe i nastavićemo da radimo sa CPS-om dok slučaj bude prolazio kroz pravosudni sistem.“

Maksimalna kazna za posedovanje ili vlasništvo i/ili zaduženje psa koji je bio van kontrole i naneo povredu koja je rezultirala smrću je 14 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar