Foto:EPA-EFE/SASHENKA GUTIERREZ

Prostituciju su priznale državljanke Srbije koje će biti proterane iz Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još:

Vlasnik strptiz kluba „Caribic dance“ Lari Živković, koji je uhapšen u akciji „Dolar“, pušten je na slobodu, kao i dve djevojke, dok su četiri Slovenca i četiri državljanke Srbije predati Terenskom uredu za strance BiH, potvrđeno je Dnevnom Avazu u PU Banjaluka.

Policija će protiv Živkovića podneti izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je počinio krivična dela navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer je klub radio posle 22 sata.

Tri devojke sve priznale

„Protiv pravnog lica, odnosno striptiz kluba podneta je prijava komunalnoj policiji i naknadno će se odlučiti da li će klub biti privremeno zatvoren“, navode u policiji.

Izvor blizak istrazi kaže da su tri od šest privedenih djevojaka tokom kriminalističke obrade priznale da su se bavile prostitucijom, dok su ostale to negirale tvrdeći da su samo radile kao plesačice. Prostituciju su priznale državljanke Srbije Zvezdana D. i Nina K., te Adna M. iz Banjaluke, koje su zbog toga prekršajno sankcionisane.

„One su priznale da su seksualne usluge naplaćivale 400 maraka“, rekao je Dnevnom Avazu izvor iz istrage.

Kako saznaje list, četiri državljanke Srbije će biti proterane iz BiH. U akciji su uhapšeni još i državljani Slovenije Bernard Ćosić kod koga je pronađena manja količina droge, te Alen Duranović, Miroslav Savanović i Mirhad Ferhativić kod kojih je testiranjem utrvđeno da su pozitivni na kokain.

Dvojica od četvorice biće proterani iz zemlje. Čosić će ujedno biti prekršajno sankcionisan zbog posedovanja droge, a Savanović zbog ometanja policijskih službenika.

„Ćetojević“ nema veze s akcijom

Menadžment hotela „Ćetojević“ saopštio je da nema nikakve veze sa akcijom „Dolar“, te da je racija izvršena u striptiz klubu „Caribic dance“ koji koristi iznajmljeni prostor.

„Hotel ne radi od marta 2020. zbog epidemije virusa korona. Akcija je izvršena u klubu, kojem je izdat poslovni prostor i čiji vlasnik nije vlasnik hotela. Vlasnici hotela nemaju nikakve veze sa klubom i radnjama koje se u njemu odvijaju“, saopštio je menadžment hotela „Ćetojević“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar