Foto: Investigative Committee of Russia/Handout via REUTERS, REUTERS/Yulia Morozova/File Photo,Ostorozhno Novosti/via REUTERS

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je danas da američki zvaničnici pokušavaju da precizno utvrde kako je avion Jevgenija Prigožina, vođe ruske paravojne formacije Vagner pao u Rusiji.

Rusija je ranije danas kritikovala Bajdena što je pokazao nedostatak iznenađenja na informaciju da je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći i upozorila da nije prikladno da Vašington iznosi takve primedbe.

„Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen. U Rusiji se ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Putin, ali ne znam dovoljno o ovome“, rekao je ranije Bajden u razgovoru sa novinarima, preneo je Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23 i 24. juna za koju je Putin rekao da je mogla da preraste u građanski rat, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar