Foto: Official White House/Adam Schultz

Američki predsednik Džozef Bajden upriličio je sinoć prijem za svetske lidere koji borave na godišnjem zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao da je “američki predsednik veliki prijatelj Crne Gore”. “U kratkom razgovoru sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom i prvom damom Džil Bajden, Abazović je kazao da je američki predsednik veliki prijatelj Crne Gore, na što je Bajden potvrdno odgovorio: “Da, jesam! Lepo je videti mladog premijera, saopštili su iz kabineta Abazovića.

Abazović je, kako su naveli, američkom predsedniku poručio da će se “Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, u čemu Sjedinjene Američke Države treba da pomognu”.

Premijer u tehničkom mandatu je takođe naglasio da će država Crna Gora sačuvati svoj evroatlantski spoljnopolitički kurs.

“Prijem je upriličen u u Američkom muzeju istorije prirode, gde je predsjednik Vlade, zajedno sa savetnikom za spoljnu politiku, Đorđem Radulovićem još razgovarao i sa Šarlom Mišelom, predsednikom Evropskog saveta, Havijerom Betelom, premijerom Luksemburga, knezom Albertom II od Monaka, predsednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani i drugima”, kazali su iz kabineta Abazovića.

***

BONUS VIDEO: Čudna meduza u Crnoj Gori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar