Bela kuća, porodica Džordža Flojda
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Američki predsednik Džozef Bajden pohvalio je na sastanku u Beloj kući "izvanrednu hrabrost" porodice Džordža Flojda, kog je pre godinu dana usmrtio policajac u Mineapolisu, što je pokrenulo talas protesta širom Amerike.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Porodica Flojd je pokazala izvanrednu hrabrost, posebno njegova kći Đijana“, naveo je Bajden u saopštenju nakon susreta s članovima porodice u Ovalnom kabinetu.

„Uoči pogreba njenog oca pre godinu dana, Džil i ja smo sreli porodicu i ona mi je rekla: ‘Moj tata je promenio svet'“, rekao je Bajden.

Američki predsednik je istakao da je Flojd zaista promenio svet i poručio da se nada izbegavanju ovakvih scenarija u budućnosti.

Porodica Džordža Flojda je nakon susreta s Bajdenom u Beloj kući pozvala američki Kongres da izglasa veliki zakon o reformi policije kako bi se zaštitili ljudi obojene kože.

„Ako možete da donesete savezni zakon o zaštiti jedne vrste ptica, beloglavog orla, možete da donesete i savezni zakon o zaštiti crnaca“, rekao je brat Džordža Flojda – Filonis, nakon susreta s američkim predsednikom i potpredsednicom Kamalom Haris.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)