Džo Bajden Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Američki predsednik Džozef Bajden danas bi trebalo da izađe pred novinare u Istočnoj sobi Bele kuće na prvu konferenciju za medije od stupanja na dužnost u januaru.

Pročitajte još:

Iako je Bajden obnovio dnevne brifinge svog sekretara za štampu i odgovarao na pitanja u drugim formatima, on je prvi predsednik u četiri decenije čiji je prvi mandat odmakao tako daleko, a da nije održao formalnu sesiju za pitanja i odgovora pred predstavnicima medija.

„To je prilika za njega da razgovara sa američkim narodom, očigledno direktno putem izveštavanja, direktno preko svih vas. Zato mislim da on razmišlja o tome šta želi da kaže, šta želi da prenese, gde može da pruži ažuriranja i, znate, raduje se mogućnosti da se angažuje sa slobodnom štampom“, rekla je u utorak novinarima sekretarica za štampu Džen Psaki.

Bajden će se verovatno suočiti sa pitanjima o brojnim hitnim domaćim temama, uključujući i nedavne masovne pucnjave u Džordžiji i Koloradu, situaciju na američko-meksičkoj granici i vladin odgovor na pandemiju koronavirusa.

O međunarodnim temama, Bajden bi mogao da očekuje pitanja o izgledima ponovnog pridruživanja iranskom nuklearnom sporazumu, nedavnim severnokorejskim raketnim testovima, situaciji u Mjanmaru i odnosima SAD sa Kinom i Rusijom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram