Foto: EPA-EFE/KCNA

Severna Koreja u četvrtak je lansirala najmanje dva projektila za koja se sumnja da su balističke rakete, potvrdili su Rojtersu zvaničnici Južne Koreje, Japana i SAD.

PROČITAJTE JOŠ:

To je najveći severnokorejski incident otkako je američki predsednik Džo Bajden preuzeo dužnost u januaru, prenosi Hina.

Severnokorejske balističke rakete zabranjene su Rezolucijama Saveta bezbednosti UN, a ako se lansiranje potvrdi, to bi predstavljalo novi izazov za Bajdenove napore u saradnji s Pjongjangom, koji su do sada odbijeni, objavio je Rojters.

z vojnog štaba Južne Koreje potvrđeno je da su najmanje dva „neidentifikovana projektila“ ispaljena u more iz severnokorejske provincije Južni Hamgjong na istočnoj obali.

Južnokorejske i američke obaveštajne službe analiziraju podatke o lansiranju radi dodatnih informacija, navodi se u saopštenju.

Američki zvaničnici takođe su potvrdili Rojtersu da je Severna Koreja izvela novo lansiranje projektila, ne nudeći detalje o vrsti lansiranog naoružanja.

Testiranje novog oružja prijavile su vlasti u SAD, Južnoj Koreji i Japanu, a ono se poklopilo sa početkom štafete olimpijske baklje u Japanu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar