Džo Bajden Foto: AP Photo/Susan Walsh

Predsednik SAD Džo Bajden je napunio 80 godina i postao prvi američki šef države koji je na vlasti u devetoj deceniji života.

Kako piše CNN, Bajdenov rođendan dolazi u trenutku kada se predsednik suočava sa spekulacijama da li će se kandidovati za novi mandat i pitanjima da li je previše star za još četiri godine u Beloj kući.

Kako je rekla portparolka Bele kuće, predsednik će proslaviti rođendan na branču koji organizuje njegova supruga, prva dama SAD Džil Bajden. Članovi porodice, koji se već nalaze u Vašingtonu zbog venčanja Bajdenove unuke održanom u subotu, će doći na proslavu rođendana, prenosi N1.

„Ti koji se brinu za moje godine pitaju da li mogu da obavljam posao. Pogledajte šta sam do sada uradio. Imenujte mi jednog predsednika u modernoj istoriji koji je za dve godine postigao ovoliko koliko sam ja“, rekao je svojevremeno Bajden, odgovarajući na novinarsko pitanje o kritikama birača da je isuviše star da se ponovo kandiduje.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukoliko bi pobedio na sledećim izborima, Bajden bi na kraju mandata imao 86 godina. Poređenja radi, Donald Tramp je napustio Belu kuću sa 76, a Ronald Regan sa 77 godina.

Džozef Bajden je rođen 20. novembra 1942. godine u gradu Stanton u saveznoj državi Pensilvaniji.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar