Americki vojnici ispred ambasade u Kabulu
Američki vojnici ispred ambasade u Kabulu Foto:EPA PHOTO EPA/ANJA NIEDRINGHAUS

Oko 3.000 američkih vojnika biće upućeno u Avganistan kako bi pomogli pri odlasku američkih diplomata i njihovoj eventualnoj evakuaciji, a trupe imaju zadatak da se pobrinu za bezbednost američkog osoblja, potvrdio je za CNN zvaničnik ministarstva odbrane.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Vojska će biti tu da pomogne da se prema planu i bezbedno smanji broj našeg osoblja u Avganistanu. Očekujem da će vojska pomoći u ovim operacijama preseljenja, ali kao što znamo, međunarodni aerodrom u Kabulu je otvoren, komercijalni letovi nastavljaju se odvijaju, pa vojska nije jedini način za ulazak ili izlazak iz Avganistana“, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

On je odbacio ideju da je povlačenje uvod u potpunu evakuaciju i da je bitno naglasiti razliku između planirane akcije i planiranja nepredviđene situacije.

SAD su pozvale ranije danas svoje državljane da napuste Avganistan koristeći dostupne komercijalne letove, navodi se u saopštenju na sajtu američke ambasade u Kabulu, u trenutku kada talibani brzo napreduju širom zemlje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar