Aleksa Bečić Foto: Savo Prelević/Vjesti.me

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saslušan je u svojstvu oštećenog u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o nezakonitom prisluškivanju. SDT je nedavno osumnjičilo bivšeg direktora ANB Dejana Peruničića i njegovog tadašnjeg kolegu Srđu Pavićevića da su naređivali i sprovodili nezakonito praćenje građana.

„Vijestima“ je potvrđeno da je uz lidera Demokrata danas u zgradi SDT-a bio i potpredsednik te partije Boris Bogdanović.

Prema nezvaničnim informacijama portala, oni su saopštili da se pridružuju krivičnom gonjenju zbog nezakonitog praćenja-

SDT je nedavno osumnjičilo bivšeg direktora ANB Dejana Peruničića i njegovog tadašnjeg kolegu Srđu Pavićevića da su naređivali i sprovodili nezakonito praćenje građana.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Na konferenciji za novinare saopšteno da je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), mimo propisa, prisluškivala i fotografisala većinu tada opozicionih lidera, pojedine novinare, ali i pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Prema nezvaničnim, ali iz više izvora potvrđenim informacijama, na spisku za praćenje pored ostalih su bili i aktuelni premijer Zdravko Krivokapić i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Iz SDT-a su rekli da su ti građani, prema do sada utvrđenim činjenicama, prisluškivani od januara do septembra 2020. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)