Darko Horvat
Darko Horvat Foto:Marin Tironi/PIXSELL

Policija je jutros u saradnji sa USKOK-om počela da pretresa stan ministra graditeljstva Hrvatske Darka Horvata u Međimurju. Kako piše Index.hr pretresi su povezani sa zloupotrebom položaja i ovlašćenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se nezvanično saznaje, radi se o istrazi zbog višemilionskih nezakonitih podsticaja. Istražitelji proveravaju Horvatovu ulogu u zloupotrebama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac.

Nju USKOK sumnjiči da je, na molbu Josipe Rimac, sređivala malim firmama podršku od Ministarstva privrede u vreme dok ga je vodio Horvat, prenosi Index.hr.

Uz Horvata, na meti istrage su navodno i ministar Josip Aladrović, bivši ministar Tomislav Tolušić i Boris Milošević. Prema zasad dostupnim informacijama oni se sumnjiče se da su tražili zapošljavanje preko veze te zbog dodele podsticaja.

Večernji saznaje da se Aladrović sumnjiči za sumnjivo zapošljavanje u razdoblju od 2017. do 2019., kada je obavljao dužnost direktora Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje.

Miloševića i Tolušića sumnjiče u vezi s dodelom bespovratnih sredstava za male i srednje preduzetnike u 2017. i 2018. godini, za vreme dok je Ana Mandac bila Horvatova pomoćnica, a navodno su oboje lobirali za jednog srpskog preduzetnika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare