Adison Betea Foto: Shutterstock, privatna arhiva

Sedamnaestogodišnja Adison Betea jedna je od retkih koji su preživeli napad ajkule, i to zahvaljujući bratu.

„Nisam tačno znala šta da radim, ali sam znala da ajkulu treba udariti u nos da ih skineš sa sebe. Međutim, nisam mogla da je udarim“, rekla je ona za CNN. „Tako sam počela da je guram u lice, gurnula sam joj oči i pokušala sam da je prstima odvojim od sebe, a onda me je ugrizla“, rekla je.

Adison Betea Foto: Privatna arhiva

Vrištala je i zvala upomoć, a njen brat Ret Vilingem koji je vatrogasac, čuo je njen poziv.

„Čuo sam kako pravi buku, kao da ju je nešto uplašilo. Seo sam i pogledao ali je nisam video. Onda je izašla iz vode i video sam ajkulu i krv, doplivao sam tamo i skunio ajkulu sa nje“, rekao je.

Nakon što se izborio sa ajkulom, Vilingem je uvukao svoju sestru u drugi čamac, podvezao joj je nogu, kako bi zaustavio gubitak krvi i odjurio je nazad na kopno što je brže moguće.

Brat i sestra su prepričali mučne trenutke za CNN iz bolnice u kojoj je Adison smeštena zbog povreda.

Kancelarija šerifa okruga Tejlor potvrdila je u saopštenju da je tinejdžerku napala ajkula u blizini ostrva Grasi u vodu dobokoj oko metar i po. Ugriz je navodno izazvao oštećenje mekog tkiva u njenoj desnoj nozi, navodi se u saopštenju bolnice. Tim za traumatologiju ju je stabilizovao, a hirurg je izvršio hitnu operaciju kako bi povratio dotok krvi u njenu nogu.

Okružena plišanim igračkama u bolnici, Adison je delovala optimistično čak i kada je rekla da joj je za utorak zakazana amputacija noge iznad kolena.

„Na kraju će biti mnogo lakše. Uzbuđena sam zbog toga, da budem iskrena. Umorana sam od sedenja u krevetu. Svi koji me poznaju znaju da u svemu vidim humor, da jednostavno volim plišane ajkule“, rekla je.

PROČITAJTE JOŠ:

U objavio na Fejsbuku, njen otac je rekao da je Adison dobre volje i da zbija šale o prebijanju ajkule.

„Ona je prošla više nego to sam mogao da zamislim, ali ona je vojnik. Molim vas, molite se za nju i za teškoće koje se dešavaju ovih dana“, rekao je.

Vilingem je rekao za CNN da je ovo iskustvo koje definitivno nije očekivao i da je dobro videti koliko je Adison pozitivna.

Što se tiče njenih budućih planova, Adison nije zabrinuta. Planira da se vrati u vodu kada se oporavi.

„Mislim, ajkula je oduvek bila tu, samo me je tog dan napala. Živela sam 17 godina bez napada ajkule. Dobro je vratiti se“, rekla je.

BONUS VIDEO: Velika bela ajkula – Kako izgleda napad


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (2)