Roman Abramovich
Roman Abramovich Foto:EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Prema izveštajima, ruski oligarh Roman Abramovič i ukrajinski mirovni pregovarači su pretrpeli simptome za koje se sumnja da su nstavli zbog trovanja „hemijskim oružjem“.

Istraživačka veb stranica Bellingcat na svom zvaničnom Tviter nalogu je napisala:

„Bellingcat može da potvrdi da su tri člana delegacije koja je prisustvovala mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije u noći između 3. i 4. marta 2022. imala simptome koji su u skladu sa trovanjem hemijskim oružjem. Jedna od žrtava je ruski preduzetnik Roman Abramovič“.

Abramovič je navodno putovao između Moskve i Kijeva tokom nekoliko rundi pregovora usred rata, navodi Sky news.

Milijarder i najmanje dvojica starijih članova ukrajinskog tima razvili su simptome koji su uključivali crvene oči, stalno i bolno suzenje i ljuštenje kože na licu i rukama, objavio je Volstrit džornal.

Zdravstveno stanje trojice, među kojima je i krimskotatarski političar Rustem Umerov, od tada se poboljšalo i njihovi životi nisu u opasnosti, dodaje se.

Abramovič je u ulozi posrednika razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i ruskim liderom Vladimirom Putinom, saopšteno je ranije.

Zbog svojih bliskih veza sa Putinom, tvorac Čelsija pretrpeo je žestoke sankcije i u Velikoj Britaniji i u Evropskoj uniji.

***

BONUS VIDEO: Jahta Romana Abramoviča uplovila u Tivat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar