Foto: gov.me

Vlada ne može biti formirana na način da se ne zna nijedno programsko određenje i kadrovsko rešenje, osim mandatara, kazao je crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je novinarima u Pljevljima kazao da je to neozbiljno i ponovio da je zahtev koalicije Crno na bijelo bio da se dogovore oko svega, pa onda da zakažu sednicu Skupštine.

Kako je kazao, ako neko kaže da treba zakazati sednicu pa naknadno videti šta je strateški pravac vlade, ko su ljudi i da li svima odgovaraju, to je neozbiljno.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Mislim da je ta epizoda završena, a mandatar je svoj posao pokušao da ostavi krajnje korektno, saslušao je sve predloge, modele, vrlo tolerantno pristupio“, dodao je Abazović.

Abazović je kazao da ne vidi kako bi sad mogli opet da se vrate za isti sto, a da imaju sličnu situaciju.

Na pitanje da li će Crno na bijelo insistirati na tome da se objedine predsednički i parlamentarni izbori, Abazović je kazao da bi to bilo logično, u cilju racionalnosti.

„Rokovi su neumoljivi, predsedničke izbore moramo raspisati veoma brzo, ja se nadam da će to uraditi predsednica Skupštine, a parlamentarni izbori moraju biti dogovor oko skraćenja mandata“, kazao je Abazović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar