Dritan Abazovic
Dritan Abazović EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade.

To je kazao lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nakon sastanka.

Pročitajte još:

Abazović je rekao da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije I da će Vlada biti formirana do 8. novembra.

Mandatar Zdravko Krivokapić oglasio se na Tviteru posle sastanka lidera pobedničkih koalicija.

„Na današnjem sastanku lidera pobedničkih koalicija potvrđen je naš raniji dogovor o izboru ekspertske vlade koju će podržati tri koalicije koje su pobedile na Parlamentarnim izborima. Narednih dana upoznaću stranke sa mojim predlogom kandidata za ministre u ekspertskoj vladi.“

Sastanku su prisustvovali lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić i Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica i izvršni direktor URE Zoran Mikić.

Sastanak je počeo minutom ćutnje zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Na zajedničkom sastanku bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da rasprave problemi oko toga kome će pripasti ministarsko mesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova na koje sada pravo polaže Nova srpska demokratija, a zahteva ga “Crno na bijelo”, namera mandatara da proveri kvalifikovanost kadrova nepristajanjem da olako prihvati imena koje bi mu partije dostavile.

BONUS VIDEO

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare