Zdravko Krivokapic
Zdravko Krivokapić Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Lideri iz koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo" trebalo bi sutra da se sastanu sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem kako bi pokušali da reše nesuglasice oko formiranja vlade, saznaju "Vijesti" iz više izvora.

Na zajedničkom sastanku bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da rasprave problemi oko toga kome će pripasti ministarsko mesto u MUP-u na koje sada pravo polaže NOVA, a zahteva ga „Crno na bijelo“, namera mandatara da proveri kvalifikovanost kadrova nepristajanjem da olako prihvati imena koje bi mu partije dostavile. U pozivu, mandatar je naveo da je on povodom „konačnog formiranja vlade“, a zakazan je za 10.30 časova.

Povezane vesti:

Danas je istekao još jedan rok u kome su Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ i „Crno na bijelo“ trebalo da pošalju imena osoba koje bi trebalo da budu u premijerovom kabinetu, ali oni to nisu učinili. Iz koalicije “ Za budućnost“, Vijestima je nezvanično rečeno da su mu odgovorili kako ne dolazi u obzir da njihovi kadrovi prolaze test i zatražili sastanak radi objašnjenja oko podele resora i provere kandidata.

Iz URA Vijestima je rečeno da ne nameravaju da dostavljaju listu imena dok se ne vrate na ono što je ranije dogovoreno – odnosno celokupan sektor bezbednosti.

Krivokapić je koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ ponudio devet ministarskih resora i jedno potpredsedničko mesto  platformi „Crno na bijelo“ tri ministarstva i potpredsedničko. Četiri resora su ponuđena koaliciji „Mir je naša nacija“. Krivokapiću su jedino Demokrate pre tri dana dostavile traženi spisak kandidata za resore koji su im ponuđeni.

Mandatar i dvojica lidera Demokratskog fronta Andija Mandić i Nebojša Medojević danas su razmenili oštre reči.

Govoreći o sastavu buduće vlade Crne Gore, Krivokapić je za beogradski Nedeljnik ocenio da bi ona imala „niži nivo reputacije“ ako bi u njoj bili politički lideri – Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević.

„To bi bila vlada koja ne bi bila svesrdno prihvaćena od relevantnih međunarodnih institucija. A zašto je priča o liderima toliko bitna? Svi u Crnoj Gori znaju da me Andrija Mandić sigurno nije postavio za nosioca liste. Ja nemam nikakvu obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome“, rekao je Krivokapić.

Reagovao je i Andrija Mandić. „Udaljavajući se od nas, očigledno po nečijem nalogu sa strane, ne znam čijem, možda tajkuna, CIA ili ambasada, približava se onima koji kontrolišu drugu listu. Ne znam zašto, kada je dobio čast da bude prvi na listi, ljudi koji nemaju obavezu prema bilo kome, osim prema svome narodu“, naveo je Mandić u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare